
Kananpoika-pennepaistos
Annosmäärä:
Annoskoko: 400 g
Pääraaka-aine: Jauhelihat, Kypsät lihat
Vuoden Kokki 2018 Kalle Tannerin ideoima ohje broilerin jauhelihasta ja pennepastasta.
Ainekset:
1.25 | kg | Kariniemen Kypsä Broilerin jauheliha (8476) |
1 | kg | tomaattimurska |
0.12 | kg | suola |
0.005 | kg | mustapippuri |
0.01 | kg | basilika, kuivattu |
0.005 | kg | balsamico |
0.05 | l | oliiviöljy |
0.1 | kg | sokeri |
1.5 | kg | pennepasta, keitetty |
1.5 | l | maito |
0.1 | kg | vehnäjauho |
0.1 | kg | voi |
0.02 | kg | suola |
0.45 | kg | juustoraaste |
Valmistusohje:
Sekoita jauheliha ja mausteet pakissa. Paahda +175 °C:ssa 10 minuuttia. Lisää etikka, tomaattimurska, öljy, suola ja sokeri. Sekoita.
Laita vehnäjauhot ja voi kattilaan. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää lämmitetty maito pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla. Lisää juustoraaste. Kiehauta. Yhdistä kastike pastan joukkoon.
Lado Gn-vuokaan ensin kerros pastaa, sitten tomaatti-jauhelihakastiketta ja lopuksi pastaa. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä +150 °C uunissa 45 minuuttia. Poista folio ja jatka kypsennystä 185 °C:ssa noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoa sitruunamehulla maustetun kesäkurpitsaraasten kanssa.