Jättipyörykät ja metsäsienikermaa

Annosmäärä:

Ainekset:

3kgHK Naudan jauheliha
0.6kgsipulikuutio
0.1kgvoi tai rypsiöljy
0.05kgsuola
0.015kgkuivattu timjami
0.015kgkuivattu rosmariini
0.5kgkananmuna
0.2kgDijon sinappi
mustapippurirouhe

Metsäsienikerma

Ainekset:

0.2kgsipulikuutio
0.05kgvoi
1lkuohukerma
0.5lkanaliemi
0.2kgHK Metsäsienituoremaustetahna
0.01kgsuola
0.02kgmaissitärkkelystä
mustapippuri

Lisäksi

Ainekset:

tuoreita sesongin sieniä paistettuna
tuoretta lehtipersiljaa

Valmistusohje:
Ruskista sipulit, mausta suolalla, mustapippurilla ja yrteillä, jäähdytä. Sekoita sipuliseos, kananmunat ja sinappi jauhelihan joukkoon. Muotoile taikinasta reilun tennispallon kokoisia pyöryköitä uunivuokaan. Kypsennä pyörykät yhdistelmäuunissa +175 °C kunnes sisälämpö on +65 °C ja pinta on kauniisti ruskistunut. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Valmista metsäsienikerma. Kuullota sipulit pehmeäksi voissa. Lisää kanaliemi, kuohukerma sekä metsäsienitahna. Suurusta maissitärkkelyksellä ja mausta.