
Mikon ja Annin TakeAway “BLT”
Annosmäärä:
Ainekset:
18 | viipaletta | juureen leivottua sekaleipää viipaleina |
Caesar majoneesi
Ainekset:
0.5 | kpl | solo valkosipulia |
100 | g | raastettua parmesaanijuustoa |
1 | tl | sitruunankuorta |
2 | tl | sitruunanmehua |
2 | dl | majoneesia (Hellmans tms) |
1 | tl | mustapippuria |
ripaus suolaa |
Valmistusohje:
Laita korkeaan astiaan kuorittu valkosipuli, raastettu parmesaani ja majoneesi. Poraa bamixilla tasaiseksi ja mausta sitruunankuorella ja -mehulla, sekä suolalla ja mustapippurilla.
Ainekset:
1 | kpl | tammenlehtisalaattia |
2 | kpl | tomaattia siivutettuna |
1 | pkt | HK Amerikan Pekoni® (4828) |
Pikkelöity punasipuli
Ainekset:
0.5 | dl | väkiviinaetikkaa |
0.5 | dl | sokeria |
0.5 | dl | vettä |
1 | kpl | punasipulia siivutettuna ohuelti |
Valmistusohje:
Kiehauta etikka, sokeri ja vesi. Kaada kuuma liemi punasipuli siivujen päälle. Anna maustua n. 2 h.
Valmistus 1 kpl sandwich
Leikkaa juurileipä n. 2 cm paksuisiksi siivuiksi. Laita pekonit paahtuman (3 siivua) 160 °C uuniin n. 15 minuutiksi. Nostele valumaan paperin päälle. Levitä molemmille viipaleille n. 0,5 rkl caesar-majoneesia. Laita alimmaiseksi 1 lehti tammenlehti salaattia. Laita seuraavaksi 1rkl pikkelöityä punasipulia ja sen päälle 3 siivua tomaattia. Rouhaise tomaattien päälle mustapippuria. Laita tomaattien päälle 3 siivua paahdettua pekonia ja kansi päälle.
Leivän voi syödä kylmänä tai paahtaa pannulla/leipägrillissä. Leivän voi tuunata kotona esimerkiksi juustosiivulla.