Mikon ja Annin TakeAway “BLT”

Annosmäärä:

Ainekset:

18viipalettajuureen leivottua sekaleipää viipaleina

Caesar majoneesi

Ainekset:

0.5kplsolo valkosipulia
100graastettua parmesaanijuustoa
1tlsitruunankuorta
2tlsitruunanmehua
2dlmajoneesia (Hellmans tms)
1tlmustapippuria
ripaus suolaa

Valmistusohje:
Laita korkeaan astiaan kuorittu valkosipuli, raastettu parmesaani ja majoneesi. Poraa bamixilla tasaiseksi ja mausta sitruunankuorella ja -mehulla, sekä suolalla ja mustapippurilla.

Ainekset:

1kpltammenlehtisalaattia
2kpltomaattia siivutettuna
1pktHK Amerikan Pekoni® (4828)

Pikkelöity punasipuli

Ainekset:

0.5dlväkiviinaetikkaa
0.5dlsokeria
0.5dlvettä
1kpl punasipulia siivutettuna ohuelti

Valmistusohje:
Kiehauta etikka, sokeri ja vesi. Kaada kuuma liemi punasipuli siivujen päälle. Anna maustua n. 2 h.

Valmistus 1 kpl sandwich

Leikkaa juurileipä n. 2 cm paksuisiksi siivuiksi. Laita pekonit paahtuman (3 siivua) 160 °C uuniin n. 15 minuutiksi. Nostele valumaan paperin päälle. Levitä molemmille viipaleille n. 0,5 rkl caesar-majoneesia. Laita alimmaiseksi 1 lehti tammenlehti salaattia. Laita seuraavaksi 1rkl pikkelöityä punasipulia ja sen päälle 3 siivua tomaattia. Rouhaise tomaattien päälle mustapippuria. Laita tomaattien päälle 3 siivua paahdettua pekonia ja kansi päälle.

Leivän voi syödä kylmänä tai paahtaa pannulla/leipägrillissä. Leivän voi tuunata kotona esimerkiksi juustosiivulla.