
Grillattua broilerin reisipalaa ja ”Nordic”caesarsalaatti
Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Broileri
Ainekset:
8 | kpl | Kariniemen Kananpojan Reisileike miedosti suolattu (2430) |
2 | tl | misotahnaa |
3 | kpl | valkosipulinkynsiä |
25 | g | inkivääriä, tuore |
1 | dl | mirin riisiviiinietikkaa |
2 | rkl | korean samjang-tahnaa |
0.5 | dl | vähäsuolaista soijakastiketta |
Valmistusohje:
Raasta inkivääri ja valkosipuli isoon kulhoon mirinin ja mison kanssa. Lisää samjang-tahna, soijakastike ja sekoita ainekset.
Suolaa broilerin paistileikkeet ja aseta marinadiin maustumaan. Siirrä broilerit jääkaappiin vähintään tunniksi tai mieluiten yön yli. Paista kana pannussa kypsäksi, voit myös grillata kanat.
”Nordic”caesarkastike
Ainekset:
200 | g | majoneesia |
1 | rkl | matjessilli lientä |
0.5 | tl | kuivattua karhunlaukkaa |
20 | g | Västerbotten juustoa |
1 | kpl | sitruunakuorta, raastettuna |
mustapippuria myllystä |
Valmistusohje:
Sekoita raastettu juusto, majoneesi, karhunlaukka, sitruunankuori, silliliemi ja mausta mustapippurilla.
Rapeaa quinoa
Ainekset:
0.5 | dl | quinoajyviä |
syväpaistoöljyä | ||
suolaa |
Valmistusohje:
Keitä jyvät kypsäksi ohjeiden mukaan ja huuhtele jyvät. Kuivaa huoneenlämmössä 1,5 vuorokautta.
Lämmitä öljy 200 °C ja ”puffaa” jyvät. Mausta suolalla.
Ainekset:
2 | kpl | romainesalaattia |
20 | g | Västerbotten juustoa |
Valmistusohje:
Leikkaa salaatit puoliksi, pursota kastiketta päälle, asettele kanat, ripottele jyvät päälle ja raasta juustoa lopuksi.