Grillattua broilerin reisipalaa ja ”Nordic”caesarsalaatti

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Broileri

Ainekset:

8kplKariniemen Kananpojan Reisileike miedosti suolattu (2430)
2tlmisotahnaa
3kplvalkosipulinkynsiä
25ginkivääriä, tuore
1dlmirin riisiviiinietikkaa
2rklkorean samjang-tahnaa
0.5dlvähäsuolaista soijakastiketta

Valmistusohje:
Raasta inkivääri ja valkosipuli isoon kulhoon mirinin ja mison kanssa. Lisää samjang-tahna, soijakastike ja sekoita ainekset.

Suolaa broilerin paistileikkeet ja aseta marinadiin maustumaan. Siirrä broilerit jääkaappiin vähintään tunniksi tai mieluiten yön yli. Paista kana pannussa kypsäksi, voit myös grillata kanat.

”Nordic”caesarkastike

Ainekset:

200gmajoneesia
1rklmatjessilli lientä
0.5tlkuivattua karhunlaukkaa
20gVästerbotten juustoa
1kplsitruunakuorta, raastettuna
mustapippuria myllystä

Valmistusohje:
Sekoita raastettu juusto, majoneesi, karhunlaukka, sitruunankuori, silliliemi ja mausta mustapippurilla.

Rapeaa quinoa

Ainekset:

0.5dlquinoajyviä
syväpaistoöljyä
suolaa

Valmistusohje:
Keitä jyvät kypsäksi ohjeiden mukaan ja huuhtele jyvät. Kuivaa huoneenlämmössä 1,5 vuorokautta.

Lämmitä öljy 200 °C ja ”puffaa” jyvät. Mausta suolalla.

Ainekset:

2kplromainesalaattia
20gVästerbotten juustoa

Valmistusohje:
Leikkaa salaatit puoliksi, pursota kastiketta päälle, asettele kanat, ripottele jyvät päälle ja raasta juustoa lopuksi.