Paistettu possunleike, parmesaani-perunapyreetä ja maustevoita

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Porsaanliha

Ainekset:

1pkt HK Viljaporsaan fileepihvi maustamaton
3kplkananmunia
0.5lkorppujauhoja
2dlvehnäjauhoja
suolaa
rouhittua mustapippuria

Parmesaani-perunapyree

Ainekset:

500gRosamunda perunaa
100gparmesaania raastettuna
50gvoita
1dlkermaa
suolaa

Maustevoi

Ainekset:

200gvoita
1kplvalkosipulin kynsi
4rkllehtipersiljaa hienonnettuna
0.5tlchilihiutaleita
rouhittua mustapippuria
3kplanjovista
1rklkapriksia

Valmistusohje:
Nuiji fileepihvit kahden leivinpaperin välissä noin 5 millin paksuisiksi pihveiksi. Laita vehnäjauhot lautaselle, korppujauhot toiselle ja kananmunat kolmannelle lautaselle. Riko munien rakenne hyvin. Pyörittele nuijitut pihvit vehnäjauhoissa sitten munamassassa ja lopuksi korppujauhoissa.

Kuumenna voi vaahtoavaksi paksupohjaisessa paistinpannussa. Paista leikkeet kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Pehmitä voita huoneenlämmössä. Hienonna kaprikset, anjovikset ja lehtipersilja. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti ja kääri kelmun sisään pötköksi. Laita jääkaappiin tai pakastimeen kovettuman, jolloin leikkaaminen on helpompaa.

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja valuta hyvin. Painele perunat tiheän siivilän läpi ”perunalumeksi” tai muussaa tehosekoittimella. Sekoita mukaan voi, kerma ja raastettu parmesaani. Mausta tarvittaessa suolalla.