Rapea possuleike ja bearnaisekastiketta

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Porsaanliha

Ainekset:

1pktHK Viljaporsaan fileepihvi maustamaton
3kplkananmunia
0.5lkorppujauhoja
2dlvehnäjauhoja
suolaa
rouhittua mustapippuria
voita paistamiseen

Bearnaise

Ainekset:

1dlvalkoviiniä
1dlvalkoviinietikkaa
0.33pnttimjamia
2kplvalkosipulin kynttä
10kplvalkopippuria
1kplsalottisipuli viipaloituna
5kplkananmunan keltuaista
250gvoita
5tippaatabascoa
0.5sitruunanmehu
0.5pntrakuunaa hienonnettuna
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje:
Mittaa kattilaan viini, etikka, timjami, viipaloidut valkosipulit ja salotit sekä valkopippurit. Kiehauta ja anna pulputtaa, kunnes jäljellä on noin 5 rkl lientä. Siivilöi liemi.

Laita liemi sekä keltuaiset kattilaan. Sulata voi. Aloita varovasti kuumentamaan lientä ja keltuaisia kokoa ajan vispilällä vatkaten. Voit tehdä tämän myös kulhossa vesihauteessa. Seos ei saa alkaa kokkeloitumaan, vaan pitää pysyä koko ajan juoksevana ja kuohkeana. Ota kattila tarvittaessa välillä pois liedeltä. Jatka kuumentamista ja vatkaamista kunnes seos on selvästi paksuuntunut. Tiputa pinnalle tippa tabascoa. Jos tippa jää pinnalle seos alkaa olemaan valmis, mikäli ei jatka vielä kuumentamista. Ota kattila pois liedeltä ja ala lisäämään sulaa voita sekaan ohuena nauhana koko ajan vimmatusti vatkaten. Mausta lopuksi hienonnetulla rakuunalla, suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Älä kuumenna enää liedellä vaan peitä kattila kelmulla, kunnes muu ruoka on valmista.

Nuiji fileepihvit kahden leivinpaperin välissä noin 5 millin paksuisiksi pihveiksi. Laita vehnäjauhot lautaselle, korppujauhot toiselle ja kananmunat kolmannelle lautaselle. Riko munien rakenne hyvin. Pyörittele nuijitut pihvit vehnäjauhoissa sitten munamassassa ja lopuksi korppujauhoissa.

Kuumenna voi vaahtoavaksi paksupohjaisessa paistinpannussa. Paista leikkeet kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Tarjoa rapeat possuleikkeet bearnaisen sekä ranskalaisten tai lohkopottujen kera.