
Grillattua porsaan niskaa char siu, sidesalaattia ja maapähkinöitä
Annosmäärä:
Ainekset:
2.3 | kg | HK Viljaporsaan niska (1625) |
suolaa | ||
valkopippuria |
Char siu -kastike
Ainekset:
0.1 | l | hunajaa |
5 | g | kiinalaista viismaustetta |
5 | g | savupaprikajauhetta |
4.5 | g | jauhettua valkopippuria |
40 | g | Shaoxing-viiniä tai kuivaa sherryä |
0.05 | kg | seesamiöljyä |
0.150 | kg | Hoisin-kastiketta |
0.025 | l | tummaa siirappia |
0.05 | kg | valkosipulinkynsiä hienonnettuna |
Valmistusohje:
Sekoita char siu -kastikkeen ainekset keskenään. Sivele lihan pinta kastikkeella ja säästä loput viimeistelyyn. Anna lihan maustua yön yli. Kypsennä porsaanniskat uunissa miedolla lämmöllä 110 °C noin kunnes sisälämpö on +78 °C. Vaihtoehtoisesti sulje lihat tiiviisti vakuumipussiin ja kypsennä +67 °C 24 tuntia. Jäähdytä lihat nopeasti jäähdytyskaapissa. Leikkaa jäähtynyt liha reiluiksi viipaleiksi ja grillaa kuumaksi. Sivele loput kastikkeesta kuuman lihan pinnalle.
Sidesalaattia ja maapähkinää
Valmistusohje:
Leikkaa salaatit puoliksi, sivele rypsiöljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pinta nopeasti ja viimeistele chililastuilla, suolapähkinöillä ja seesaminsiemenillä.