Grillattua porsaan niskaa char siu, sidesalaattia ja maapähkinöitä

Annosmäärä:

Ainekset:

2.3kgHK Viljaporsaan niska (1625)
suolaa
valkopippuria

Char siu -kastike

Ainekset:

0.1lhunajaa
5gkiinalaista viismaustetta
5gsavupaprikajauhetta
4.5gjauhettua valkopippuria
40gShaoxing-viiniä tai kuivaa sherryä
0.05kgseesamiöljyä
0.150kgHoisin-kastiketta
0.025ltummaa siirappia
0.05kgvalkosipulinkynsiä hienonnettuna

Valmistusohje:
Sekoita char siu -kastikkeen ainekset keskenään. Sivele lihan pinta kastikkeella ja säästä loput viimeistelyyn. Anna lihan maustua yön yli. Kypsennä porsaanniskat uunissa miedolla lämmöllä 110 °C noin kunnes sisälämpö on +78 °C. Vaihtoehtoisesti sulje lihat tiiviisti vakuumipussiin ja kypsennä +67 °C 24 tuntia. Jäähdytä lihat nopeasti jäähdytyskaapissa. Leikkaa jäähtynyt liha reiluiksi viipaleiksi ja grillaa kuumaksi. Sivele loput kastikkeesta kuuman lihan pinnalle.

Sidesalaattia ja maapähkinää

Valmistusohje:
Leikkaa salaatit puoliksi, sivele rypsiöljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pinta nopeasti ja viimeistele chililastuilla, suolapähkinöillä ja seesaminsiemenillä.