
Pippurista porsaan sisäfileetä
Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Porsaanliha
Ainekset:
300 | g | Viljaporsaan sisäfilee 1727 |
suola | ||
pippuri | ||
1 | rkl | voita paistamiseen |
1 | rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
Rakuunaporkkanat
Ainekset:
200 | g | naattiporkkanoita |
0.5 | ruukkua tuoretta rakuunaa | |
2 | rkl | voita |
suolaa | ||
rouhittua mustapippuria |
Pippurikermakastike
Ainekset:
2 | dl | kuohukermaa |
40 | g | HK kahden pippurin-maustetahna 7390 |
1 | kpl | sipuli |
1 | tl | dijon Sinappia |
suolaa | ||
voita |
Lisäksi
Ainekset:
murskattuja viher-, rosé- ja mustapippureita |
Valmistusohje:
(n. 30 min)
Halkaise porkkanat tarvittaessa pitkittäin niin, että ne ovat noin etusormen paksuisia. Paahda porkkanoita 250-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia, kunnes alkavat pehmenemään. Lisää mukaan voi ja jatka paahtamista, kunnes voi alkaa tummumaan. Ota vuoka pois uunista ja ripottele päälle hienonnettu rakuuna, suola sekä muutama rouhaisu mustapippuria. Pyörittele porkkanoita paahtuneessa rakuunavoissa.
Leikkaa sisäfileestä noin 1-2cm paksuisia pihvejä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista pihvit paistinpannulla rypsiöljyn ja voin kera. Paista noin 2minuuttia per puoli, kunnes pihvit ovat kypsiä. Ota pihvit vetäytymään.
Hienonna sipuli. Kuumenna voi paistinpannulla ja kuullota sipuli. Laita kaikki kastikkeen raaka-aineet kattilaan ja hauduta 5 minuuttia. Kiehauta ja tarkista maku.
Tarjoa sisäfilee rakuunaporkkanoiden sekä kermaisen pippurikastikkeen kera. Viimeistele rouhituilla pippureilla.