Grillattuja viljaporsaan sisäfileitä, paahdettuja varhaisperunoita ja lipstikka-salsa verdeä

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Porsaanliha

Ainekset:

600gViljaporsaan sisäfilee 1727
5rklrub-mausteseosta (esim. Poppamies)
500gvarhaisperunoita
6kplvalkosipulin kynttä
0.5pntlehtipersiljaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
3rklrypsiöljyä

Lipstikka-salsa verde

Ainekset:

1pntlehtipersiljaa
1pntlipstikkaa
2kplvalkosipulin kynttä
0.3kplpunaista chiliä
2limen raastettu kuori ja mehu
0.5dloliiviöljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje:
(n. 40 min)

Hienonna yrtit ja chili ja laita ne kulhoon. Raasta joukkoon valkosipuli ja limen kuoret. Sekoita mukaan limen mehu, oliiviöljy sekä suolaa ja rouhittua mustapippuria. Tarkista maku ja anna tekeytyä hetki kylmässä.

Puolita pestyt perunat. Hienonna valkosipulit ja lehtipersilja. Sekoita perunat, valkosipuli, lehtipersilja, rypsiöljy, suola ja pippuri keskenään. Levitä uunipellille ja paahda 220-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Leikkaa sisäfilee pihveiksi. Hiero rub-mauste pihvien pintaan. Grillaa pihvejä noin 3 minuuttia per puoli. Anna pihvien vetäytyä hetken.

Tarjoile sisäfilee paahdettujen varhaisperunoiden ja lipstikka-salsa verden kera.