Vege Smash Burger

Annosmäärä:

Ainekset:

10briossiburgerisämpylää
20cheddarviipaletta
2ruukkua salaatinlehtiä
0.3kgtäysmajoneesia
0.2kgsipulia
väkevää amerikkaistyylistä sinappia
Rypsiöljyä paistamiseen
10kpl HK Vihreät Gluteeniton vegeburgerpihvi, pakaste (9724)

Savuketsuppi

Ainekset:

0.2kgtomaattipyreetä
0.05kghunajaa
0.05kgvalkoviinietikkaa
1dlvettä ohennukseen
0.05kgruokosokeria
1tlsipulijauhetta
1tlsuolaa
1tlsavuaromia

Pikkelöity kurkku

Ainekset:

0.4 kgkurkkua
0.2 kg l väkiviinaetikkaa
0.1 kg sokeria
0.32lvettä
0.01 kg sinapinsiemeniä

Valmistusohje:
Sekoita kaikki ketsupin ainekset keskenään pienessä kattilassa ja kiehauta. Hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti välillä sekoitellen. Jäähdytä.

Kiehauta väkiviinaetikka, sokeri, vesi ja sinapinsiemenet. Anna jäähtyä. Kuori kurkku ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Laita kurkkuviipaleet kannelliseen purkkiin ja kaada jäähtynyt liemi päälle. Anna tekeytyä tunnin ajan.

Leikkaa sipuli hienoksi silpuksi. Sulata pihvit jääkaapissa. Kuumenna parila lähes savuavan kuumaksi ja lisää siihen tilkka öljyä. Laita pihvit pannulle ja paina ne ohuiksi burgeriprässillä tai lastalla. Pihvin ja prässin väliin kannattaa laittaa leivinpaperia estämään pihvin tarttuminen työvälineisiin. Anna pihvien paistua rauhassa liikuttamatta niitä. Rapea paistopinta on tässä burgerissa kaiken a ja o. Noin 1-2 minuutin paiston sivele pinnalle ohuelti sinappia. Käännä pihvit ympäri ja anna sinapin paahtua kevyesti, mausta ne suolalla. Laita päälle juustoviipaleet ja anna juuston sulaa. Toista tämä kaikille pihveille

Kuumenna sämpylänpuolikkaat. Voitele pohjat majoneesilla ja kokoa päälle salaatti, pikkelikurkut, sipuli, pihvit, savuketsuppi ja kansi.

Ruokaohjeeseen liittyvät tuotteet