Uunimakkara pesto-verdekasvikset ja perunasose

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Makkarat

Ainekset:

1.300kgHK sydämellinen uunimakkaraa

Kastike

Ainekset:

1.000lVettä
0.020kgValkosipulimurskaa
0.020kgKanaliemijauhetta, suolaa vähennetty
0.006kgMustapippuria, rouhe
0.120kgMaustamatonta tuorejuustoa
0.030kgBasilikaa, pakaste
0.900kgApetit Verdekasviksia

Suurus

Ainekset:

0.120lVettä
0.060kgMaissitärkkelystä

Valmistusohje:
Mittaa pataan vesi, valkosipuli, liemijauhe sekä mustapippuri ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää tuorejuusto, basilika sekä kasvikset ja kuumenna.

Sekoita suurus ja lisää kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Annostele kastike makkaroiden päälle ja kypsennä yhdistelmätoiminnolla 150 asteessa, kosteus 40 % noin 25 minuuttia, kunnes sisälämpötila on vähintään 75 astetta ja pinta on kauniisti ruskistunut.

Perunasose

Ainekset:

1.700kgApetit Perunamuusia
0.300lKevytmaitoa

Valmistusohje:
Kaada perunamuusi kohmeisena GN 1/1-65 mm vuokaan, lisää neste.
Nosta vuoka valmiiksi höyrystettyyn uuniin. Höyrykeitä 100 asteessa noin 25-30 minuuttia ilman kantta. Sekoita.

Painekeittoaika (0,5 bar) n. 20 min.

VINKKI: Perunamuusin ja nesteen voi mitata vuokiin kylmiöön jo edellisenä päivänä.