Joulumureke ja viikunahilloa

Annosmäärä:

Ainekset:

1.2kgHK Naudan jauheliha 15-17 % (3679)
0.5kgHK Rypsiporsas® Ylikypsä kylki (7475)
0.150kgkorppujauhoa
0.3lkermaa
0.120kgkananmunaa
1kplsipulia hienonnettuna
0.05kgvoita

Maustesekoitus

Ainekset:

0.005kgjauhettua neilikkaa
0.005kgjauhettua kanelia
0.005kgjauhettua inkivääriä
0.005kgjauhettua paprikajauhetta
1kplappelsiinin mehua ja raastettua kuorta

Valmistusohje:
Yhdistä korppujauhot ja kerman anna turvota kylmässä noin 30 minuuttia. Ruskista sipulit voissa ja lisää lopuksi joukkoon mausteseos, jäähdytä. Sekoita korppujauhoseos, sipulit ja jauheliha mureketaikinaksi. Annostele taikina leipävuokaan ja kypsennä yhdistelmäpaistolla +160 °C kunnes sisälämpö on +80 °C. Tarjoa kuumana pääruokana tai jäähdytettynä paahdetun leivän ja viikunahillon kanssa.