Joulumakkarakastike ja kermajuustolla maustettuja uunijuureksia

Annosmäärä:

Ainekset:

10kplHK Maakarit® Joulumakkara (6559)
0.05loliiviöljyä
0.05kgvoita
0.3kgpunasipulilohkoja
0.015kgvalkosipulinkynsiä, hienonnettuna
0.1kgporkkanaa, lohkottuna
0.2kgherkkusieniä, puolitettuna
0.025kgvehnäjauhoja
0.8lliha- tai kanalientä
1kpllaakerinlehti
2kpltimjaminoksia
1kpltähtianis

Valmistusohje:
Kuumenna oliiviöljy kattilassa / kippipannulla, lisää voi ja anna ruskistua. Paista makkarat molemmin puolin rasvassa ja nosta sivuun. Lisää saman paistorasvan joukkoon sipulilohkot, herkkusienet, porkkanat. Kuullota hetki ja lisää vehnäjauhot, anna ruskistua. Lisää kuumien ainesten sekaan liemi sekä mausteet, anna hautua sakeaksi kastikkeeksi ja lisää makkarat.

Juuresvuoka

Ainekset:

0.8kglanttulohkoja
0.8kgporkkanalohkoja
0.8kgkyssäkaalilohkoja
0.75lkanalientä
0.75lkermaa
0.300kgkypsytettyä kermajuustoa, raastettuna
1kpllaakerinlehti
4kpltimjaminoksa
0.01kgsuolaa
mustapippuria

Valmistusohje:
Lado juurekset uunivuokaan ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kuumenna kanaliemi ja kerma kiehuvaksi, lisää joukkoon timjami, laakerinlehti sekä juusto. Kaada seos juuresten päälle ja kypsennä yhdistelmäpaistolla 35 minuuttia +160 °C.