Palvipossu-pähkinäkierre

Annosmäärä:

Ainekset:

0.20 kgHK Ylikypsä Porsaan niska, viipaloitu pakaste (6129)
0.25kgpinaattia
oliiviöljyä
0.1kgsipulia
0.02kgvalkosipulia
0.10kghasselpähkinää
0.075kgcheddarraastetta
timjamia
suolaa, mustapippuria

Hiivataikina

Ainekset:

0.25lmaitoa
2tlkuivahiivaa
0.025kgsokeria
0.4kgvehnäjauhoa
0.1kgruisjauhoa
0.01kgsuolaa
0.06kgkananmunaa

Valmistusohje:
Sekoita hiivataikinan kaikki ainekset keskenään ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Siirrä sivuun tekeytymään puoleksi tunniksi. Valmista täyte, kuullota sipulit oliiviöljyssä ja lisää joukkoon suikaloitu liha sekä pinaatti. Sekoita kunnes pinaatit pehmenevät. Mausta suolalla ja mustapippurilla, jäähdytä ja lisää joukkoon murskatut pähkinät ja juustoraaste. Kauli hiivataikina 5 mm paksuiseksi suorakaiteeksi. Leivitä täyte taikinan pinnalle ja jätä pitkältä sivulta noin 3 cm kaistale vapaaksi. Kääri levy täytteineen rullalle ja leikkaa 1,5 cm paksuiksi kiekoiksi. Lado kiekot leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kohota 45 minuuttia. Kypsennä nostatetut kierrepullat 200 °C noin 20-25 minuuttia. Tarjoa välipalana.