Perinteinen joulukinkku ja karamellisipulit

Annosmäärä:

Ainekset:

1kplHK Rypsiporsas® Juhlakinkku potkalla, tuore (1110)

Valmistusohje:
Ota kinkku huoneen lämpöön hyvissä ajoin (sisälämpö n. +10 °C). Poista pakkaus ja nosta kinkku uunipellille uuniritilän päälle kamarapuoli ylöspäin. Paina paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 100 °C uunissa kunnes kinkun sisälämpötila on 70-80 °C halutusta kypsyysasteesta riippuen.

Hunaja-karamellisipulit

Ainekset:

0.05kgvoita
0.05loliiviöljyä
0.025kgsokeria
0.8kgsipulia, kuorineen
1lkasvis- tai kanalientä
0.1lvalkoviinietikkaa
5kpltimjaminoksaa
ruohosipulia viimeistelyyn
suolaa, mustapippuria

Valmistusohje:
Leikkaa sipulit puoliksi vaakatasoon. Varaa riittävän suuri kattila tai uunivuoka, johon sipulit mahtuvat yhteen kerrokseen. Kuumenna astia ja lisää oliiviöljy, voi ja sokeri. Anna voin ruskistua kevyesti. Lisää sipulit astiaan leikkauspuoli alaspäin. Kypsennä miedolla lämmöllä 8-10 minuuttia kunnes sipulit ruskistuvat kevyesti. Lisää astiaan etikka, liemi ja mausteet. Anna hautua noin 25-30 minuuttia kunnes sipulit ovat kypsiä ja neste on saostunut siirappimaiseksi.