Gulassipata & punajuuri-sipulipikkelsi

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Jauhelihat

Ainekset:

1kgHK Takuumurea Naudan sisäpaisti (3438)
suolaa
0.1kgvehnäjauhoja
0.1kgvoi-kasviöljyseosta paistamiseen
0.250 kgsipulilohkoja
0.04 kgvalkosipulinkynttä
0.5kgpunaista paprikaa
0.5 kgtomaattimurskaa
0.05 kgvoita
0.03 kgpunaista chiliä
0.08 kgtomaattipyreetä
0.01 kgpaprikajauhetta
0.005 kgkuminaa
mustapippuria
2llihalientä
smetanaa viimeistelyyn

Valmistusohje:
Leikkaa paistipalat noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta lihat suolalla sekä mustapippurilla ja pyöräytä vehnäjauhoissa. Ruskista lihat rasvassa ja nosta sivuun. Kuullota sipulit sekä paprikat samassa rasvassa. Lisää joukkoon tomaatit, lihat, mausteet sekä liemi. Anna hautua noin 90 minuuttia miedolla lämmöllä.

Punajuuri-sipulipikkelsi

Ainekset:

0.1lpunaviinietikkaa
0.05kgsokeria
0.01kgsinapinsiemeniä
0.012kgsuolaa
1kpllaakerinlehti
0.4lvettä

Valmistusohje:
Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Yhdistä punajuuri- ja sipulisuikaleet säilytysastiaan ja kaada päälle kuuma mausteliemi. Anna maustua vähintään 24 tuntia, tarjoa lihapadan lisäkkeenä.