
Grillattu naudan petite tender, kesäkurpitsaa, vuohenjuustoa ja papuja
Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Naudanliha
Ainekset:
0.6 | kg | HK Naudan Takuumurea Petite tender (3404) |
Suolaa | ||
Mustapippuria | ||
Rypsiöljyä | ||
1 | kpl | Voitaikinalevy |
0.3 | kg | Kesäkurpitsa |
Oliiviöljy | ||
0.3 | kg | Härkäpapu, ryöpättynä |
0.1 | kg | Herne, ryöpättynä |
0.5 | kpl | Sitruuna, mehu ja kuori |
0.15 | kg | Feta- tai vuohenjuusto |
0.05 | kg | Kevätsipuli |
Tuoreita yrttejä |
Valmistusohje:
Mausta liha huolellisesti suolalla ja mustapippurilla, ja sivele pinta kevyesti rypsiöljyllä. Grillaa lihoja, kunnes sisälämpö on 54 astetta, ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia. Levitä voitaikina uunipellille ja tee reunoihin surakaiteen malliset viillot. Paista taikinalevy kypsäksi 200 asteessa noin 15 minuuttia ja jäähdytä. Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi kiekoiksi ja mausta suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Ruskista kesäkurpitsat nopeasti grillissä tai paistinpannulla, sekoita joukkoon härkäpavut ja herneet. Mausta sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella. Nostele sekoitus voitaikinalevyn päälle. Leikkaa liha reiluiksi paloiksi ja asettele vihannesten päälle. Viimeistele tuoreilla yrteillä ja tarjoa lisäkkeeksi sitruunamehulla terästettyä majoneesia.