Uunissa paahdettua broilerin reisileikettä ja romesco-kastiketta

Broileri

Ainekset:

1.4kgKariniemen Kananpojan reisileike miedosti suolattu (2430)
0.05loliiviöljyä
mustapippuria

Valmistusohje:
1. Laita broilerit uunivuokaan ja mausta oliiviöljyllä sekä mustapippurilla.

2. Lisää kastike lihojen päälle ja kypsennä +160 °C uunissa 30 % 25-30min, kunnes broilerin sisälämpötila on min +75° C.

Romesco

Ainekset:

1kplpunainen kuivattu chili
4kplkuivattuja Choricero-chilejä tai 1 rkl mietoa savupaprikajauhetta
5kplluumutomaatteja
suolaa
mustapippuria
0.05kgvalkosipulia
0.1kgkuorittuja manteleita
1siivua vaaleaa leipää, kuutioina
0.05lsherryviinietikkaa
0.1loliiviöljyä
kaura-härkäpapurouhe

Valmistusohje:
1. Liota chilit vedessä pehmeäksi, kuivaa ja poista siemenet

2. Laita tomaatit ja valkoisipulit, mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Paahda uunissa 180 °C noin 20 min, lisää lopuksi joukkoon leipäkuutiot ja anna ruskistua.

3. Yhdistä lopuksi kaikki ainekset tehosekoittimessa ja aja karkeaksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä ja sherryviinietikkaa.