Grillatulla sitruunalla ja valkosipulilla maustettua kokonaista kanaa

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Broileri

Annoskoko: 0,040 kg

Ainekset:

10.000kgKariniemen kokonaista kanaa (2221 Kariniemen Kokonainen raaka broileri)
1.000kgsitruunaa
0.500kgvalkosipulia
0.100kgtimjamia
1.000kgvoita
0.200kgsuolaa
0.010kgmustapippuria
1.000kgkermaa
1.000kgKanalientä
0.500kgpolentaa
0.001kgtimjamia
0.020kgvalkosipulia
0.200kgparmesanraastetta

Valmistusohje:
Leikkaa kanat puoliksi ja mausta suolalla sekä mustapippurilla myllystä. Aseta puolikkaat kanat vuokaan. Kypsennä kanat kelmun alla tai vakuumissa (sisälämpö 68 °C ) ja jäähdytä. Valele pintaan huoneenlämpöistä voita, asettele päälle grillattuja sitruunanviipaleita sekä puolikkaita valkosipuleita. Leikkaa timjamit hienoksi ja ripottele kanojen päälle. Paahda kanat 250 °C uunissa noin 10-15 minuuttia. Laita kanaliemi ja täysmaito kattilaan. Lisää valkosipuli ja timjami maustepussissa seokseen ja anna maustua. Lisää polenta ja hauduta kypsäksi. Viimeistele polenta voilla ja parmesanilla. Raasta parmesania päälle.