Kalkkunan paistileikettä ja rakuunakermakastiketta

Annosmäärä:
Annoskoko: 300 g
Pääraaka-aine: Jauhelihat, Kypsät lihat
Erityisruoka: Laktoositon

Ainekset:

2kgKariniemen Kalkkunan Paistileike miedosti suolattu (2853)
0.05lrypsiöljy
0.04 kgvoi
0.4kgsipulikuutio
0.04kgvalkosipulimurska
2kpl laakerinlehti
0.1kgtomaattipyree
0.3ltomaattimurska
0.3lpunaviinietikka
0.4lkanaliemi (käyttövalmista)
0.5lCreme Fraiche tai ruokakermaa
0.05lrakuunaa hienonnettuna
maissitärkkelystä suurustamiseen

Valmistusohje:
Valmistusohje: Mausta kalkkunanpaistileikkeet mustapippurilla ja ruskista voi-öljyseoksessa. Nosta lihat GN-vuokaan. Valmista kastike, kuullota sipulit pehmeäksi ja lisää joukkoon tomaattipyree sekä laakerinlehdet. Kaada joukkoon punaviinietikka ja anna kiehua kunnes etikka on lähes kokonaan haihtunut. Lisää joukkoon kanaliemi ja Creme Fraiche, kiehauta ja suurusta tarvittaessa. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettu rakuuna. Kaada kastike paistileikkeiden päälle GN-vuokaan ja loppukypsennä yhdistelmäpäistolla kunnes lihan sisälämpö on vähintään +70 °C. Tarjoa paistettujen perunoiden ja viinietikalla maustetun salaatin kanssa.