Lihapullapai


Pääraaka-aine: Pihvit, pyörykät, mureke, siivet

Ainekset:

1.4kgHK Sydämellinen lihapyörykkä, kypsä (7515)
0.075kgvoi/rypsiöljy
0.075kgvehnäjauho
0.12kgsipulikuutio
1llihaliemi
1rklmaustepippuri, murskattuna
laakerinlehtiä
0.05kgsinappi
0.2lruokakerma
0.75kgvoitaikina
kananmunia voiteluun

Valmistusohje:
Ruskista sipulit ja vehnäjauhot rasvassa. Lisää lihaliemi ja mausteet. Anna hautua kunnes kastike saostuu. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta. Annostele lihapullat ja kastike kahteen uuninvuokaan. Aseta voitaikinalevyt kanneksi vuokien päälle ja voitele pinnat kananmunalla. Paista +200 °C uunissa noin 15 minuuttia.