
Lihapullapai
Pääraaka-aine: Pihvit, pyörykät, mureke, siivet
Ainekset:
1.4 | kg | HK Sydämellinen lihapyörykkä, kypsä (7515) |
0.075 | kg | voi/rypsiöljy |
0.075 | kg | vehnäjauho |
0.12 | kg | sipulikuutio |
1 | l | lihaliemi |
1 | rkl | maustepippuri, murskattuna |
laakerinlehtiä | ||
0.05 | kg | sinappi |
0.2 | l | ruokakerma |
0.75 | kg | voitaikina |
kananmunia voiteluun |
Valmistusohje:
Ruskista sipulit ja vehnäjauhot rasvassa. Lisää lihaliemi ja mausteet. Anna hautua kunnes kastike saostuu. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta. Annostele lihapullat ja kastike kahteen uuninvuokaan. Aseta voitaikinalevyt kanneksi vuokien päälle ja voitele pinnat kananmunalla. Paista +200 °C uunissa noin 15 minuuttia.