Kibe, mausteinen naudanliha-bulgurmureke ja tahinidippi


Pääraaka-aine: Jauhelihat

Taikina:

Ainekset:

1kgHK Naudan jauheliha 8-10 % (3668)
0.5kgbulgur-kvinoaseos
1lkanaliemi
suola

Valmistusohje:
Keitä bulgurseos kanaliemessä pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Lisää 2/3 jauhelihasta keitetyn, kylmän bulgurin joukkoon. Sekoita yleiskoneessa kunnes jyväseos on tasaisesti jauhelihan joukossa.

Täyte:

Ainekset:

0.15kgsipulikuutio
0.03kgvalkosipuli, hienonnettu
1tlkaneli
½tlmuskottipähkinä
0.025kgpersiljahake
suola
mustapippuri

Valmistusohje:
Ruskista loput (1/3) jauhelihasta paistinpannulla ja lisää joukkoon sipulit sekä mausteet. Jäähdytä. Ota bulgur-jauhelihaseoksesta noin mandariinin kokoisia palloja ja litistä ohueksi työlautaa vasten. Annostele päälle kypsennettyä jauhelihaa ja sulje täyte raa´an jauheliha sisälle. Taikinan voi valmistaa myös lihamurekkeen malliseksi. Kypsennä jauhelihat rasvakeittimessä tai yhdistelmäuunissa ja tarjoa jogurtti- tahinekastikkeen kanssa.

Kastike:

Ainekset:

0.1lTahine-seesamitahna
0.1ljogurtti, maustamaton
minttu, tuore
suola
mustapippuri

Valmistusohje:
Sekoita ainekset keskenään.