Kibe, mausteinen naudanliha-bulgurmureke ja tahinidippi
Pääraaka-aine: Jauhelihat
Taikina:
Ainekset:
1 | kg | HK Naudan jauheliha 8-10 % (3668) |
0.5 | kg | bulgur-kvinoaseos |
1 | l | kanaliemi |
suola |
Valmistusohje:
Keitä bulgurseos kanaliemessä pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Lisää 2/3 jauhelihasta keitetyn, kylmän bulgurin joukkoon. Sekoita yleiskoneessa kunnes jyväseos on tasaisesti jauhelihan joukossa.
Täyte:
Ainekset:
0.15 | kg | sipulikuutio |
0.03 | kg | valkosipuli, hienonnettu |
1 | tl | kaneli |
½ | tl | muskottipähkinä |
0.025 | kg | persiljahake |
suola | ||
mustapippuri |
Valmistusohje:
Ruskista loput (1/3) jauhelihasta paistinpannulla ja lisää joukkoon sipulit sekä mausteet. Jäähdytä.
Ota bulgur-jauhelihaseoksesta noin mandariinin kokoisia palloja ja litistä ohueksi työlautaa vasten. Annostele päälle kypsennettyä jauhelihaa ja sulje täyte raa´an jauheliha sisälle. Taikinan voi valmistaa myös lihamurekkeen malliseksi. Kypsennä jauhelihat rasvakeittimessä tai yhdistelmäuunissa ja tarjoa jogurtti- tahinekastikkeen kanssa.
Kastike:
Ainekset:
0.1 | l | Tahine-seesamitahna |
0.1 | l | jogurtti, maustamaton |
minttu, tuore | ||
suola | ||
mustapippuri |
Valmistusohje:
Sekoita ainekset keskenään.