Coxinhas, brasilialaiset Pulled Turkey kroketit, limeä ja pikanttia chilikastiketta.


Pääraaka-aine: Broileri, Kalkkuna, Kypsät lihat

Taikina

Ainekset:

0.1kgvoi
0.5kgperunasoseaines tai perunalumi
0.5lvesi
0.3kgvehnäjauho
0.016kgsuola

Valmistusohje:
Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Vältä ruskistamista. Sekoita tasaiseksi. Lisää kuuma kanaliemi ja lopuksi peruna. Mausta ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna jäähtyä.

Täyte:

Ainekset:

0.8kgKivikylän Pulled Turkey (7116) tai HKScan Pro Pulled Chicken (7906)
0.05loliiviöljy
0.12kgsipulikuutio
0.02kgvalkosipuli
0.2kgsulatejuusto, maustamaton
0.03kgpersilja

Valmistusohje:
Kuullota sipulit oliiviöljyssä ja lisää joukkoon revitty liha sekä sulatejuusto. Kuumenna ja ohenna tarvittaessa kanaliemellä. Massan rakenteen tulee olla paksua muhennosta. Lisää joukkoon lopuksi persilja ja jäähdytä.

Leivitys ja kokoaminen:

Ainekset:

0.1kgvehnäjauho
0.12kgkananmuna
0.1kgkorppujauho

Valmistusohje:
Ota taikinasta golfpallon kokoisia nyyttejä ja paina taikinan keskelle kuoppa. Annostele lusikallinen täytettä ja sulje täyte taikinan sisälle. Muotoile taikina pisaran malliseksi ja siirrä kylmään odottaman leivitystä. Leivitä taikinapallukat pyöräyttämällä ne ensin vehnäjauhoissa, kasta sekoitettuun kananmunaan ja viimeistele pinta korppujauhoissa. Tuotteet voi pakastaa ennen käyttöä. Paista Coxinhas-nyytit upporasvassa lähtölämpötilasta riippuen noin 3-5 minuuttia. Tarjoa lämpimänä limelohkojen ja tulisen pikantin chilikastikkeen kanssa.