Yrttikuorrutettua porsaan potkaa ja spätzleä

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Porsaanliha

Porsaanpotka

Ainekset:

3kgHK Viljaporsaan potkaliha (1743)
0.3kgkarkeaa merisuolaa
5kplrosmariinin oksia
5kpltimjamin oksia
10kplvalkosipulinkynsiä

Valmistusohje:
Kuivaa potkalihat ja hiero lihan pintaan karkeaa merisuolaa. Anna maustua tunti ja huuhtele suola pois lihoista. Pakkaa lihat vakuumiin yhdessä yrttien kanssa ja kypsennä vesihauteessa 72 °C:ssa 10 tuntia. Jäähdytä.

Kuorrute:

Ainekset:

kananmunan valkuaista
sinapinsiemeniä, friteerattu ja murskattu
tuoreita yrttejä (basilika, persilja, rakuuna tms.), friteerattu ja murskattu
suolaa

Valmistusohje:
Poista lihat vakuumista, valuta liemi talteen ja revi lihat sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Kuumenna lihat liemessä. Sivele pinta vaahdotetulla kananmunavalkuaisella ja painele pinnalle friteeratut yrtit sekä murskattuja sinapinsiemeniä. Käytä lihat (3-5 min.) kuumassa uunissa yrttipinnan kanssa.

Spätzle

Ainekset:

0.48kgkananmunaa
0.3kgvehnäjauhoja
0.25lmaitoa
muskottipähkinää
suolaa
voita
persiljahaketta

Valmistusohje:
Valmista spätzle sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan tekeytyä tunnin verran. Kuumenna reilu kattilallinen vettä ja paina taikinaa kiehuvaan veteen spätzlepuristimella tai raastinraudan karkean terän läpi. Kauho pintaan nousevat spätzlet jääveteen. Kuumenna spätzlet voissa paistinpannulla ja viimeistele persiljalla.