Pekoni-peruna gratiini

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Pekonit

Ainekset:

0.2kgHK Amerikan Pekoni® (4626)
1kgperunaviipale (4 mm)
1rklrypsiöljy
0.01kgvalkosipuli, hienonnettu
suolaa
mustapippuri
2kpltimjaminoksa
0.5lkanaliemi
0.2kgruokakerma
0.2kgGoudajuustoraaste

Valmistusohje:
Ruskista pekonit öljyssä. Nosta sivuun. Kuullota perunaviipaleet ja valkosipuli jäljelle jääneessä rasvassa. Mausta suolalla, pippurilla ja timjaminoksilla. Lisää joukkoon kanaliemi sekä kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen hautua kunnes neste saostuu. Nostele perunaviipaleet kerroksittain pekonin kanssa annosvuokiin. Lisää pinnalle juustoraaste. Kypsennä uunissa 20-25 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut ja peruna on kypsää. Tarjoa kalkkunan tai kinkun lisäkkeenä .