Bulgogi


Pääraaka-aine: Naudanliha

Ainekset:

1kgHk Takuumurea naudan ulkofilee, kalvoton (1951)
0.100lSoijakastike
0.050kgHunaja
0.050kgRiisiviinietikka
0.100kgAnanasmehu
0.030kgValkosipulinkynsi
0.050kgInkivääri, raastettu
0.050kgSeesamiöljy
0.020kgSeesaminsiemen
0.001kgMustapippuri
0.100kgKevätsipuli
2kgKeitettyä pyöreäjyväistä riisiä

Valmistusohje:
Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Sekoita muut aineet kevätsipulia ja riisiä lukuun ottamatta keskenään ja kaada lihojen joukkoon. Anna maustua kylmässä 2-3h. Kuumenna paistinpannu ja ruskista lihaviipaleet nopeasti molemmin puolin. Kiehauta lihojen marinadi ja sekoita se ruskistettujen lihojen joukkoon. Tarjoa kuuman riisin ja hienonnetun kevätsipulin kanssa.