Broileripata ja Kvinoa

Annosmäärä:
Annoskoko: 300 g + kvinoa 110
Pääraaka-aine: Broileri, Kypsät lihat

Vuoden Kokki Kalle Tannerin Kouluruoka 70 vuotta kunniaksi suunnittelema resepti pitää sisällään mehevää suomalaista broilerinlihaa. 

Ainekset:

3kgKariniemen Kananpojan Paistileike, miedosti suolattu, kypsä (7636)
0.3kgkesäkurpitsasuikale
0.3kghillosipuli
0.3kgmunakoisokuutio
3kgpaprikasuikale
2ltomaattimurska
0.15kgsokeri
0.15lomenaviinietikka
0.12kgsuola
0.01kgkaneli
0.01kgtimjami
0.01kgoregano
0.01kgpaprikajauhe
0.01kgkorianteri, jauhettu
0.001kgcayennepippuri
0.003kgmustapippuri
0.2lrypsiöljy

Valmistusohje:
Sekoita kuivamausteet broilerin paistilekkeisiin ja paahda +185 °C:ssa 15 minuuttia. Laita kasvikset toiseen vuokaan, öljyä kevyesti ja paahda muutama minuutti. Yhdistä broilerit ja kasvikset. Kaada päälle tomaattimurska, etikka ja loput rypsiöljystä. Sekoita ja hauduta +160 °C:ssa noin tunti. Tarjoa paahdetulla fenkolinsiemenellä maustetun porkkana-fenkoliraasteen kanssa.

Kvinoa

Ainekset:

1kgKvinoa
2lvesi
0.018kgsuola
0.15kgsitruunamehu
0.15kgoliiviöljy

Valmistusohje:
Huuhtele ja valuta kvinoa hyvin. Keitä suolalla maustetussa vedessä. Mausta kypsä kvinoa lopuksi sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.