Kinkun kolme kuorrutusta


Pääraaka-aine: Porsaanliha

Sinapinsiemen-pinja

Ainekset:

1kplHK Viljaporsaan Juhlakinkku potkalla, pakaste (1646)
0.2kgmieto sinappi
0.05kgsinapinsiemen
0.1kgpinjansiemen

Valmistusohje:
Rouhi pinjansiemenet karkeaksi ja yhdistä sinapinsiementen kanssa. Poista kypsennetystä kinkusta kamara ja sivele pinta sinapilla. Ripottele siemenet kinkun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Paahda yhdistelmäuunissa +180 ºC kunnes pinta on kauniin ruskistunut.

Omena-ruokosokeri

Ainekset:

1kplHK Rypsiporsas® Juhlakinkku potkalla, pakaste (1000)
0.2kgmieto sinappi
0.8kgomenakuutio
0.2kgruokokidesokeri

Valmistusohje:
Poista kypsennetystä kinkusta kamara ja sivele pinta sinapilla. Sekoita omenakuutiot ja sokeri keskenään ja ripottele seos tasaisesti kinkun pinnalle. Paahda kuumassa uunissa kunnes pinta karamellisoituu.

Veriappelsiini-hunaja

Ainekset:

1kplHK Rypsiporsas® Juhlakinkku potkalla, tuore (1110)
1lveriappelsiini, pakaste
0.2kgjuokseva hunaja

Valmistusohje:
Mittaa appelsiinipyree ja hunaja kattilaan. Keitä hiljalleen kunnes rakenne on saostunut siirappimaiseksi. Poista kypsennetystä kinkusta kamara ja suurin osa rasvasta. Paahda kuumassa uunissa +200 °C. Sivele kinkun pinnalle appelsiini-hunajasiirappia 2-3 kertaa paahtamisen aikana.