Lihapyöryköitä tomaattikastikkeessa

Annosmäärä:
Annoskoko: 350 g
Pääraaka-aine: Pihvit, pyörykät, mureke, siivet
Erityisruoka: Laktoositon

Ohjeella on Sydänliiton myöntämä Sydänmerkki. Testattu resepti, joka toimii myös suuremmalle ruokailijamäärälle.

Ainekset:

4kgHK Lihapyörykkä (7515)
0.95lvettä
2.4kgtomaattimurskaa
0.25kgsipulikuutioita, pakaste
0.08kgtomaattisosetta
0.05kgbasilika maustetahnaa
0.09kgsokeria
0.004kgoreganoa, kuivattu
0.01kgpaprikajauhetta
0.005kgmustapippurirouhetta
0.12kgmaissitärkkelystä
0.25lvettä

Valmistusohje:
Mitttaa vesi, tomaattimurska ja -sose, sipulikuutiot ja maustetahna pataan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää mausteet. Suurusta maissitärkkelyksellä ja hauduta 5 minuuttia. Laita pyörykät GN 1/1 100 mm vuokaan ja kaada kastike päälle. Kuumenna 140 °C uunissa (kosteus 60 %) 35-40 minuuttia (sisälämpötila 80 °C). Tarjoa lisänä HK Perunasosetta. Ohje mitoitettu 1 kpl 1/1 GN-vuoalle.