Italialainen tomaatti-kana-leipäkeitto

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Broileri

Ohje: Sami Rekola/Mikko Takala
Kuva: Tommi Anttonen

Ainekset:

0.45kgKariniemen Kananpojan Fileesuikale (2257)
1kplsipuli
4valkosipulinkynttä
1dltomaattipyreetä
1.5lkanalientä
2tlktomaattimurskaa
2rklsokeria
4rklcherry- tai punaviinietikkaa
1tlchililastuja
2tlsavupaprikaa
1tklvoipapuja
1pktmozzarellaa
4maalaisleipäviipaletta

Valmistusohje:
Kypsennä fileesuikaleet pannulla. Mausta suolalla sekä mustapippurilla ja nosta sivuun. Freesaa sipulihake ja valkosipuliviipaleet oliiviöljyssä. Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista muutama minuutti. Yhdistä joukkoon kanaliemi, tomaattimurska, sokeri, etikka, chili ja savupaprika. Anna hautua 20 minuuttia. Lisää lopuksi fileesuikaleet ja pavut. Kiehauta. Laita paahdetut leipäviipaleet keittolautasten pohjalle, kauho päälle keittoa ja mozzarellapaloja. Koristele basilikalla, herneenversoilla ja oliiviöljyllä.