
Rosmariini-sitruunakana
Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Broileri
Ohje: Sami Rekola/Mikko Takala
Kuva: Tommi Anttonen
Ainekset:
1.2 | kg | Kariniemen Kananpojan Koipireisi, miedosti suolattu (2510) |
2 | rkl | oliiviöljyä |
6 | kpl | salottisipulia |
1 | tl | chililastuja |
3 | rkl | tuoretta rosmariinia |
6 | valkosipulinkynttä | |
sardellifileetä | ||
1 | dl | kuivaa valkoviiniä |
1 | kpl | sitruunan mehu ja kuoriraaste |
4 | kpl | retiisiä |
Valmistusohje:
Leikkaa koipireidet kahteen osaan ja ruskista oliiviöljyssä. Nosta uunivuokaan. Freesaa sipulilohkoja hetki. Lisää chili, rosmariini sekä valkosipulit ja pilkotut sardellit. Lisää pannulle viini, sitruunamehu ja kuoriraaste. Kiehauta. Kaada kastike vuokaan broilerien päälle ja kypsennä +180 °C uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa lisänä esimerkiksi paistettua parsaa.