Rosmariini-sitruunakana

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Broileri

Ohje: Sami Rekola/Mikko Takala
Kuva: Tommi Anttonen

Ainekset:

1.2kgKariniemen Kananpojan Koipireisi, miedosti suolattu (2510)
2rkloliiviöljyä
6kplsalottisipulia
1tlchililastuja
3rkltuoretta rosmariinia
6valkosipulinkynttä
sardellifileetä
1dlkuivaa valkoviiniä
1kplsitruunan mehu ja kuoriraaste
4kplretiisiä

Valmistusohje:
Leikkaa koipireidet kahteen osaan ja ruskista oliiviöljyssä. Nosta uunivuokaan. Freesaa sipulilohkoja hetki. Lisää chili, rosmariini sekä valkosipulit ja pilkotut sardellit. Lisää pannulle viini, sitruunamehu ja kuoriraaste. Kiehauta. Kaada kastike vuokaan broilerien päälle ja kypsennä +180 °C uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa lisänä esimerkiksi paistettua parsaa.