
Turkkilainen kana ja chili-oliivirelissi
Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Broileri
Ohje: Sami Rekola/Mikko Takala
Kuva: Tommi Anttonen
Ainekset:
0.5 | kg | Kariniemen Kananpojan Paistileike, miedosti suolattu (2210) |
6 | rkl | oliiviöljyä |
½ | tl | kanelia |
1 | tl | cayennepippuria |
1 | tl | kuminaa |
3 | valkosipulinkynttä | |
suolaa ja mustapippuria |
Valmistusohje:
Tee paistileikkeiden pintaan viiltoja. Sekoita öljy, mausteet, hienonnettu valkosipuli ja suola keskenään. Laita reisipalat vuokaan ja kaada marinadi päälle. Sekoita hyvin, peitä ja anna maustua muutama tunti.
Pyyhi ylimääräinen marinadi lihoista ja paista kolme minuuttia/puoli. Vähennä lämpöä ja jatka kypsentämistä vielä neljä minuuttia molemmin puolin. Tarjoa Chili-oliivirelissin, turkkilaisen jogurtin ja pitaleivän kanssa.
Chili-oliivirelissi
Ainekset:
2 | valkosipulikynttä | |
1 | rkl | merisuolaa |
1 | vihreä chili | |
1 | punainen chili | |
ruukku korianteria | ||
ruukku mintunlehtiä | ||
1 | dl | vihreitä oliiveja |
4 | rkl | oliiviöljyä |
2 | rkl | balsamicoa |
½ | sitruunan mehu |
Valmistusohje:
Yhdistä valkosipuli ja merisuola. Lisää hienonnetut chilit, korianteri, minttu ja oliivit. Aja sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi oliiviöljyä ja balsamicoa lisäillen. Mausta sitruunamehulla.