Turkkilainen kana ja chili-oliivirelissi

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Broileri

Ohje: Sami Rekola/Mikko Takala
Kuva: Tommi Anttonen

Ainekset:

0.5 kgKariniemen Kananpojan Paistileike, miedosti suolattu (2210)
6rkloliiviöljyä
½tlkanelia
1tlcayennepippuria
1tlkuminaa
3valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje:
Tee paistileikkeiden pintaan viiltoja. Sekoita öljy, mausteet, hienonnettu valkosipuli ja suola keskenään. Laita reisipalat vuokaan ja kaada marinadi päälle. Sekoita hyvin, peitä ja anna maustua muutama tunti. Pyyhi ylimääräinen marinadi lihoista ja paista kolme minuuttia/puoli. Vähennä lämpöä ja jatka kypsentämistä vielä neljä minuuttia molemmin puolin. Tarjoa Chili-oliivirelissin, turkkilaisen jogurtin ja pitaleivän kanssa.

Chili-oliivirelissi

Ainekset:

2valkosipulikynttä
1rklmerisuolaa
1vihreä chili
1punainen chili
ruukku korianteria
ruukku mintunlehtiä
1dlvihreitä oliiveja
4rkloliiviöljyä
2rklbalsamicoa
½sitruunan mehu

Valmistusohje:
Yhdistä valkosipuli ja merisuola. Lisää hienonnetut chilit, korianteri, minttu ja oliivit. Aja sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi oliiviöljyä ja balsamicoa lisäillen. Mausta sitruunamehulla.