Paras kokonainen kana

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Broileri

Ohje: Sami Rekola/Mikko Takala
Kuva: Tommi Anttonen

Ainekset:

1.3kgKariniemen Grillibroileri, kokonainen, marinoitu (2457)
2sipulia
2palsternakkaa
2porkkanaa
pala lanttua
suolaa ja mustapippuria
14valkosipulikynttä
1ruukku rakuuna
voita
1sitruunan mehu
2dlvalkoviiniä
1dlvettä

Valmistusohje:
Nosta uunibroileri huoneenlämpöön hyvissä ajoin ja leikkaa perhoseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Laita pilkotut kasvikset pellille, mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä päälle murskatut valkosipulinkynnet. Yhdistä voi sekä hienonnettu rakuuna ja hiero broilerin nahan alle ja pintaan. Levitä kananpoika uunijuuresten päälle ja lisää päälle sitruunamehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää viini ja vesi pellille. Paahda +200 °C:ssa 15 minuuttia. Alenna lämpötila 180 °C:n ja kypsennä noin 45 minuuttia (sisälämpö +75 °C). Nosta broileri tarjoiluastiaan ja anna vetäytyä folion alla 15 minuuttia.