
Paras kokonainen kana
Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Broileri
Ohje: Sami Rekola/Mikko Takala
Kuva: Tommi Anttonen
Ainekset:
1.3 | kg | Kariniemen Grillibroileri, kokonainen, marinoitu (2457) |
2 | sipulia | |
2 | palsternakkaa | |
2 | porkkanaa | |
pala lanttua | ||
suolaa ja mustapippuria | ||
14 | valkosipulikynttä | |
1 | ruukku rakuuna | |
voita | ||
1 | sitruunan mehu | |
2 | dl | valkoviiniä |
1 | dl | vettä |
Valmistusohje:
Nosta uunibroileri huoneenlämpöön hyvissä ajoin ja leikkaa perhoseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Laita pilkotut kasvikset pellille, mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä päälle murskatut valkosipulinkynnet. Yhdistä voi sekä hienonnettu rakuuna ja hiero broilerin nahan alle ja pintaan. Levitä kananpoika uunijuuresten päälle ja lisää päälle sitruunamehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää viini ja vesi pellille. Paahda +200 °C:ssa 15 minuuttia. Alenna lämpötila 180 °C:n ja kypsennä noin 45 minuuttia (sisälämpö +75 °C). Nosta broileri tarjoiluastiaan ja anna vetäytyä folion alla 15 minuuttia.