Juhlava Palapaisti ja uunijuurekset

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Naudanliha, Kypsät lihat

Ainekset:

1.2kgHK Naudan patapihviviipale, kypsä (7480)
0.07kgsalottisipulikuutioita
0.03kgmargariinia tai voita
2rklsokeria
0.03ltummaa balsamicoa
0.15lpunaviiniä
0.5kgDemi-glace -kastikepohjaa
1rklWorcestershire -kastiketta
1kpllaakerinlehti
mustapippuria
suolaa

Valmistusohje:
Laita lihat Gn-vuokaan. Kuullota sipulit. Lisää sokeri ja anna sulaa. Sekoita joukkoon balsamico ja punaviini. Keitä hieman kasaan. Lisää loput ainekset ja anna hautua hetki. Mausta ja tarkista maku. Kastikkeen voi halutessaan saostaa vehnäjauho-voi seoksella tai maissitärkkelyksellä. Kaada kastike lihojen päälle ja kuumenna yhdistelmätoiminnolla 150 °C:ssa noin 30 minuuttia.

Uunijuurekset

Ainekset:

0.4kgporkkanakuutioita
0.4kgpunasipulikuutioita
0.4kgpalsternakkakuutioita
0.4kgkeltajuurikuutioita
0.03lhunajaa
0.05lrypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
lehtipersiljahaketta
timjamia

Valmistusohje:
Laita kasvikset Gn-vuokaan. Mausta öljyllä hunajalla, suolalla ja pippurilla. Paahda +200 °C uunissa noin 5-10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.