Lihapiirakka ja munavoi

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Jauhelihat, Kypsät lihat

Ainekset:

0.37kgrukiinen piirakkataikina (Gn-1/2)
1kgHK Ruskistettu naudan jauheliha (7663)
0.25lvettä
0.2kgriisiä
0.7lmaitoa
½tlsuolaa
1kplkananmuna
0.1kgtuorejuustoa

Valmistusohje:
Keitä riisipuuro pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Lisää kananmuna ja tuorejuusto. Sekoita valmis riisipuurotäyte ja kypsä jauheliha. Tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Nosta sulatettu taikinalevy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Täytä taikinan keskiosa, taita reunat täytteen päälle ja rypytä riisipiirakan tavoin. Voitele voisulalla ja paista +175 °C uunissa 25 - 35 minuuttia. Tarjoile hiukan jäähtynyt piirakka munavoin kanssa.

Munavoi

Ainekset:

0.13kgvoita
0.1kgkypsää kananmunaa
suolaa ja mustapippuria
ruohosipulirenkaita

Valmistusohje:
Vatkaa voi, hienonna kananmunat ja yhdistä voin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Mausta ja tarkista maku. Ripottele pinnalle ruohosipulirenkaita.