Lapskoussi

Annosmäärä:
Annoskoko: 350 g
Pääraaka-aine: Porsaanliha, Kypsät lihat

Vanha raumalainen perinneruoka. Ruokaa pidetään yleisesti myös merimiesten suosimana.

Ainekset:

2kgHK Viljaporsaan paistikuutio, kypsä
2kgperunoita
0.5kgsipulia
1.5kgporkkanaa
1kglanttua
1tljauhettua maustepippuria
1laakerinlehti murskattuna
1rklsuolaa
1tlmeiramia
0.2lpersiljahaketta
0.1kgvoita

Valmistusohje:
Keitä juurekset ja sipulit kypsiksi. Soseuta. Kuumenna possukuutiot liemineen. Yhdistä mausteet, lihat ja kasvissose. Sekoita. Ohenna lihaliemellä halutun vahvuiseksi. Kuumenna ja tarkista maku. Kaada voisula valmiin Lapskoussin päälle. Lisänä maistuu suolakurkut tai etikkapunajuuret.