Porsaan Pluma ja spelttirisotto

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Porsaanliha

Ainekset:

0.6kgHK Rypsiporsas® Pluma, pakaste (1491)
0.05lvoita
6salvianlehteä
2valkosipulinkynttä viipaloituna

Valmistusohje:
Paista kuivalla pannulla lihan pinnat rapeiksi. Laita uuniastiaan ja lisää voi, salvia ja valkosipuli. Mausta suolalla ja kypsennä 120 °C uunissa foliolla peitettynä 2 tuntia. Tarjoa spelttirisoton kanssa. Koristele friteeratuilla salvianlehdillä.

Spelttirisotto

Ainekset:

1salottisipuli
2valkosipulinkynttä viipaloituna
0.2lspelttihelmiä
0.15lvalkoviiniä
0.5lkanalientä
2timjaminoksaa
0.1lparmesaaniraastetta
0.05lmaustamatonta tuorejuustoa
1tomaatti

Valmistusohje:
Freesaa sipulikuutiot ja valkosipulit voissa. Sekoita joukkoon spelttihelmet ja kuullota hetki. Lisää valkoviini ja anna kiehua puoleen. Lisää kanaliemi ja timjami. Hauduta miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Viimeistele risotto parmesaaniraasteella ja tuorejuustolla. Koristele tomaattikuutioilla.

Friteeratut salvianlehdet

Ainekset:

20salvianlehteä
rypsiöljyä

Valmistusohje:
Mittaa kattilaan 2 cm rypsiöljyä ja kuumenna 160 °C:ksi. Nosta lehdet öljyyn paistumaan. Kun kupliminen lakkaa, lehdet ovat riittävän rapeita. Nosta pois pihdeillä ja valuta talouspaperin päällä.