
Porsaan Pluma ja spelttirisotto
Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Porsaanliha
Ainekset:
0.6 | kg | HK Rypsiporsas® Pluma, pakaste (1491) |
0.05 | l | voita |
6 | salvianlehteä | |
2 | valkosipulinkynttä viipaloituna |
Valmistusohje:
Paista kuivalla pannulla lihan pinnat rapeiksi. Laita uuniastiaan ja lisää voi, salvia ja valkosipuli. Mausta suolalla ja kypsennä 120 °C uunissa foliolla peitettynä 2 tuntia. Tarjoa spelttirisoton kanssa. Koristele friteeratuilla salvianlehdillä.
Spelttirisotto
Ainekset:
1 | salottisipuli | |
2 | valkosipulinkynttä viipaloituna | |
0.2 | l | spelttihelmiä |
0.15 | l | valkoviiniä |
0.5 | l | kanalientä |
2 | timjaminoksaa | |
0.1 | l | parmesaaniraastetta |
0.05 | l | maustamatonta tuorejuustoa |
1 | tomaatti |
Valmistusohje:
Freesaa sipulikuutiot ja valkosipulit voissa. Sekoita joukkoon spelttihelmet ja kuullota hetki. Lisää valkoviini ja anna kiehua puoleen. Lisää kanaliemi ja timjami. Hauduta miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Viimeistele risotto parmesaaniraasteella ja tuorejuustolla. Koristele tomaattikuutioilla.
Friteeratut salvianlehdet
Ainekset:
20 | salvianlehteä | |
rypsiöljyä |
Valmistusohje:
Mittaa kattilaan 2 cm rypsiöljyä ja kuumenna 160 °C:ksi. Nosta lehdet öljyyn paistumaan. Kun kupliminen lakkaa, lehdet ovat riittävän rapeita. Nosta pois pihdeillä ja valuta talouspaperin päällä.