
Porsasrulla ja beluga-linssipaistos
Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Porsaanliha
Ainekset:
2 | kg | HK Rypsiporsas® Kylki, luuton |
1 | sitruunan mehu ja kuori raastettuna | |
5 | valkosipulinkynttä murskattuna | |
0.1 | l | lehtipersiljaa hienonnettuna |
0.05 | l | tuoretta rosmariinia hienonnettuna |
0.05 | l | Dijon sinappia |
0.5 | kg | HK Viljaporsaan Sisäfilee |
suolaa | ||
mustapippuria |
Valmistusohje:
Leikkaa kylki auki kirjamaiseksi levyksi ja nuiji varovasti litteämmäksi.
Sekoita sitruunamehu, kuoriraaste, valkosipulimurska, lehtipersilja, rosmariini ja sinappi keskenään. Suolaa ja pippuroi kylki ja hiero mausteseos lihan pintaan. Mausta possun
sisäfilee suolalla ja pippurilla. Nosta filee pitkittäin kyljen alkuosaan. Kieritä rullaksi ja sido paistilangalla. Laita porsasrulla voideltuun uunivuokaan ja paista 80 °C uunissa 10 tuntia.
Kun rulla on kypsä, paahda siihen kauniin ruskea paistopinta 250 °C:ssa noin 10 minuuttia.
Beluga-linssipaistos
Ainekset:
0.1 | l | sipulikuutioita |
1 | rkl | valkosipulimurskaa |
2 | rkl | oliiviöljyä |
0.4 | l | beluga-linssejä huuhdeltuna |
2 | rkl | tuoretta timjamia |
1 | tl | suolaa |
0.2 | l | kuivaa valkoviiniä |
0.3 | l | vettä |
2 | rkl | voita |
mustapippurirouhetta |
Valmistusohje:
Freesaa sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää linssit ja hienonnettu timjami. Mausta suolalla. Kaada joukkoon viini ja vesi. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes linssit ovat kypsiä.
Paista valutetut linssit voissa ja mausta mustapippurilla.
Paahdetut tomaatit
Ainekset:
0.3 | kg | luumutomaatteja |
0.03 | l | oliiviöljyä |
suolaa | ||
mustapippuria myllystä |
Valmistusohje:
Aseta tomaatit uunipelille ja mausta. Paahda 100 °C uunissa noin yksi tunti.