
Läskisoosi
Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Porsaanliha
Ainekset:
0.8 | kg | HK Rypsiporsas® Kylki, luuton, pakaste |
1 | tl | sinapinsiemeniä |
2 | laakerinlehteä | |
5 | maustepippuria | |
1.5 | rkl | suolaa |
0.08 | kg | voita |
0.08 | kg | vehnäjauhoja |
1 | iso sipuli hienonnettuna | |
1 | l | vettä |
2 | tl | suolaa |
5 | kokonaista maustepippuria | |
1 | rkl | sinapinsiemeniä |
1 | laakerinlehti |
Valmistusohje:
Jauha mausteet morttelissa. Leikkaa porsaankylki 3-5 mm paksuisiksi viipaleiksi. Paista kuumalla pannulla rapeiksi. Mausta.
Kuullota sipulit pienessä määrässä voita ja laita kattilaan. Sulata loppu voi paistinpannussa ja lisää vehnäjauhot. Ruskista seos pikkuhiljaa kauniin ruskeaksi. Lisää vesi koko ajan sekoittaen. Kaada ruskeakastike sipulien päälle kattilaan. Lisää mausteet ja hauduta hiljaisella lämmöllä 10 minuuttia. Lisää rapeiksi paistetut possuviipaleet kastikkeen joukkoon ja hauduta miedolla lämmöllä noin 1 tunti.
Tarjoa keitettyjen perunoiden ja suolakurkkujen kera.