Kaalikääryleet

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Jauhelihat, Porsaanliha

Ainekset:

0.6kgHK Viljaporsaan 12 % krossattu, pakaste
1iso savoijinkaali
1sipuli hienonnettuna
0.05kgvoita
2kananmunaa
1tlmeiramia
1rklsuolaa
0.2lkeitettyä jasmiiniriisiä
0.3lhienonnettua kaalia
0.1ltuoretta rakuunaa

Valmistusohje:
Poista kaalista kanta ja laita pehmenemään kuumaan veteen. Irrota lehdet kerästä yksi kerrallaan ja lado työlaudalle. Hienonna osa kaalista. Freesaa sipuli voissa. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Annostele täyte kaalinlehdille ja kääräise rullaksi. Aseta kääryleet voideltuun uunivuokaan ja sivele pinnalle siirappia. Paista aluksi 200 °C:ssa 15 minuuttia. Alenna uunin lämpötila 150 °C:n ja kypsennä 1,5 tuntia. Tarjoa kääryleet puolukka-vinaigretten kanssa.

Puolukka-vinaigrette

Ainekset:

0.1lpuolukoita
1rklsinappia
1rkltuoretta timjamia
2rklpunaviinietikkaa
1rklsokeria
suolaa
mustapippuria
0.2lrypsiöljyä

Valmistusohje:
Mittaa kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen. Pyöräytä tahnaksi. Lisää lopuksi öljy ohuena nauhana.