Omenaglaseerattu porsaan pluma ja lämmin perunasalaatti

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Porsaanliha, Kypsät lihat

Ainekset:

1.5kgHK Rypsiporsas® Pluma, kypsä, pakaste (7433)
0.2lomenamehua
0.4lruokosokeria
0.2lhunajaa
0.15kgomenakuutioita
0.06kgpunasipulikuutiota
0.04kgsitruunamehua

Valmistusohje:
Laita glaseerauskastikkeen ainekset kattilaan sitruunamehua lukuun ottamatta. Keitä siirappimaiseksi. Lisää lopuksi sitruunamehu ja kiehauta. Lado porsaan plumat pellille, glaseeraa omenasiirapilla ja kuumenna uunissa. Tarjoa lämpimän perunasalaatin kera.

Lämmin perunasalaatti

Ainekset:

1kgkypsiä perunalohkoja
0.3llihalientä
0.03lpunaviinietikkaa
1rklkuminaa
suolaa
mustapippuria
0.1kgkevätsipuliviipaleita
0.15kgfenkolisuikaleita
oliiviöljyä

Valmistusohje:
Kuumenna perunalohkot lihaliemi-etikka-mausteseoksessa. Nosta tarjoilukulhoon. Lisää sipuliviipaleet sekä fenkolisuikaleet. Sekoita. Mausta oliiviöljyllä. Tarjoa smetana-voikastikkeella höystettynä.

Smetana-voikastike

Ainekset:

0.25kgsmetanaa
0.05kgvoita

Valmistusohje:
Vaahdota smetana. Ruskista voi ja jäähdytä. Yhdistä ainekset.