Aprikoosiglaseerattu joulukinkku ja punajuuri-vuohenjuustopaistos

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Porsaanliha, Muut valmisruuat

Kinkun paisto-ohje

Ainekset:

8kgHK Rypsiporsas® Juhlakinkku potkalla, pakaste

Valmistusohje:
Ota kinkku huoneen lämpöön hyvissä ajoin (sisälämpö n. +10 °C). Poista pakkaus ja nosta kinkku uunipellille uuniritilän päälle kamarapuoli ylöspäin. Paina paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 100 °C uunissa kunnes kinkun sisälämpötila on 70-80 °C halutusta kypsyysasteesta riippuen.

Aprikoosisiirappi

Ainekset:

1laprikoosimehua
0.5kgkuivattuja aprikooseja
0.5kgsokeria
0.5kgfariinisokeria
2rklsuolaa
1kplsitruunan mehu ja kuori

Valmistusohje:
Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja keitä siirapiksi. Siivilöi. Jäähdytä kypsä kinkku. Poista verkotus ja kamara. Tee pintaan ruudutus, ja valele kinkku aprikoosisiirapilla. Paista +250 °C uunissa kunnes glaseeraus kauniin ruskea. Tarjoa HK Punajuuri-vuohenjuustopaistoksen kanssa.

Punajuuri-vuohenjuustopaistos

Ainekset:

2kgHK Paistovalmis Punajuuri-vuohenjuustopaistos, pakaste

Valmistusohje:
Laita sulatettu punajuuri-vuohenjuustopaistos voideltuun GN-vuokaan ja kypsennä +150 °C uunissa yhdistelmätoiminnolla noin 75 minuuttia.