Porsaanposkea baskilaisittain

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Porsaanliha, Kypsät lihat

Ainekset:

10kgFlodins Haudutettu porsaanposki
0.2kgvalkosipulia
0.1kgpunaista chiliä
1.2kgpunasipulia
1kgherkkusieniä
1kgchorizomakkaraa
2kgsuippopaprikaa
0.2kgmuscavado sokeria
0.05kgsavupaprikajauhetta
0.05kgjauhettua kuminaa
0.3kgsherryetikkaa
4kgpaseerattua tomaattia
0.1kgChipotle chiliä
0.22kgsuolaa
0.01kgmustapippuria
0.2kglehtipersiljaa
0.5kgoliiviöljyä

Valmistusohje:
Hienonna valkosipuli, chili ja punasipuli. Freesaa ne tilkassa oliiviöljyä ja lisää kuutioidut makkarat sekä herkkusienet. Lisää seokseen sokeri, savupaprika, kumina, etikka ja paseerattu tomaatti. Kiehauta. Puolita paprikat, penslaa öljyllä ja paahda 250 °C uunissa 20 minuuttia. Kuori paprikat ja suikaloi. Laita porsaanposket ja paprikasuikaleet kastikkeen joukkoon ja mausta. Hauduta 150 °C uunissa 30 minuuttia. Tarkista maku ja lisää valmiin padan pinnalle hienonnettua lehtipersiljaa ja oliiviöljyä. Tarjoa lisänä paahdettuja bataatteja ja kuminajogurttia.

Paahdetut bataatit ja kuminajogurtti

Ainekset:

100kplbataattia (á 100-150 g)
oliiviöljyä
suolaa
5kgjogurttia (10 %)
0.05kgsuolaa
0.03kgpaahdettua, jauhettua kuminaa
0.08kggrillattua limenmehua
0.3kghienonnettua sipulia

Valmistusohje:
Pese bataatit ja pyöritä kevyesti oliiviöljyssä ja suolassa. Paahda 180 °C uunissa noin 40 minuuttia. Sekoita kuminajogurtin ainekset keskenään.