Lammas-Kofta ja Inkiväärijogurtti

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Lammas, riista

Koftapyörykät

Ainekset:

1.5kgTamminen Karitsan jauheliha
0.4kgsipulihaketta
6valkosipulikynttä hienonnettuna
3punaista chiliä hienonnettuna
3rklinkivääriä raastettuna
0.05lsuolaa
1rklmustapippuria
6kplkananmunaa
0.1 llehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje:
Freesaa sipuli, chili, inkivääri ja valkosipuli pannulla. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Muotoile lusikalla quenelleja ja paista koftat pannulla kauniin ruskeiksi. Lisää lihapullat kastikkeen (Koftacurry) joukkoon ja hauduta 30 minuuttia. Tarjoa kardemummariisin ja inkiväärijogurtin kanssa.

Koftacurry

Ainekset:

0.5kgsipulia hienonnettuna
3punaista chiliä hienonnettuna
8cminkivääriä raastettuna
3rkljuustokuminaa
1rklkanelia
1rklfenkolia
6kpltähtianista
2rklpaprikajauhetta
1rklkardemummaa
1.5kgtomaattimurskaa
1.2kgkookosmaitoa
0.1lruokosokeria
suolaa
0.1lruokaöljyä

Valmistusohje:
Freesaa sipuli, chili, inkivääri ja kuivat mausteet öljyssä. Lisää sokeri, suola, tomaattimurska ja kookosmaito. Soseuta kastike tehosekoittimessa. Kiehauta kattilassa ja tarkista maku.

Inkiväärijogurtti

Ainekset:

3rklraastettua inkivääriä
0.3lTurkkilaista jogurttia esim. Valio turkkilainen jogurtti
½sitruunan mehu
3rklvaahterasiirappia

Valmistusohje:
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua vähintään kaksi tuntia.