Mallasglaseerattu karitsan ulkofilee ja Selleri-spelttipuuro

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Lammas, riista

Karitsan ulkofilee

Ainekset:

10kplAnnerstedt Karitsan ulkofilee
voita esim. Valio Eila® voi
0.4lmallassiirappia
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje:
Paista fileisiin kaunis väri ja lisää mallassiirappi lihojen päälle. Hauduta matalalämmöllä noin 5 minuuttia. Anna vetäytyä hetki.

Mallassiirappi

Ainekset:

0.5lvettä
0.2lsokeria
0.2lmallasta
2rklsuolaa

Valmistusohje:
Yhdistä raaka-aineet kattilassa ja anna hautua 15 minuuttia.

Selleripyree

Ainekset:

1kgjuuriselleriä
½sitruunan mehu
0.3lkuohukermaa esim. Valio kuohukerma laktoositon
0.3 lkanalientä

Valmistusohje:
Kuori sellerit ja kuutioi (n. 1x1 cm). Laita kattilaan, kaada päälle kermaa ja kanalientä niin että sellerit peittyvät. Keitä kypsäksi. Soseuta tehosekoittimessa pyreeksi, mausta suolalla ja sitruunan mehulla.

Selleri-spelttipuuro

Ainekset:

1lkokonaista kypsää spelttiä
0.2ltuorejuustoa esim. Valio Viola®
0.1lkuohukermaa esim. Valio kuohukerma laktoositon
1lselleripyreetä
0.1llehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje:
Keitä speltti kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi. Lisää muut ainekset joukkoon ja kuumenna. Tarkista maku.