
Karitsan paahtopaistia, Labneh-juustoa ja Kukkakaali-couscousia
Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Lammas, riista
Karitsan paahtopaisti
Ainekset:
10 | kpl | Annerstedt Karitsan paahtopaisti |
voita esim. Valio Eila® voi | ||
timjamia | ||
valkosipuliviipaleita | ||
suolaa | ||
mustapippuria |
Valmistusohje:
Sulata voi pannulla ja pyöräytä timjaminoksat sekä valkosipuliviipaleet kuumassa rasvassa. Lisää karitsan paahtopaistit ja ruskista kevyesti molemmin puolin.
Nosta lihat vuokaan. Laita lihamittari paahtopaistiin ja paista 120-130 °C uunissa toivottuun kypsyysasteeseen (medium 58 °C). Anna levätä hetki ennen tarjoilua.
Kukkakaali-couscous
Ainekset:
1 | kg | kukkakaalia |
½ | kurkku kuorittuna ja koverrettuna | |
10-15 | kpl | minitomaattia |
1-2 | rkl | savucurrytahnaa |
2 | rkl | lehtipersiljahaketta |
1-2 | rkl | limen mehua |
suolaa | ||
mustapippuria | ||
oliiviöljyä |
Valmistusohje:
Ryöppää kukkakaalit miedossa suolavedessä ja jäähdytä. Aja cutterissa varovasti noin 2x2 mm hakkeeksi. Kuutioi kurkku. Sekoita currytahna, limemehu ja oliiviöljy keskenään. Lisää tahna, mausteet, kurkkukuutiot ja lehtipersilja varovasti joukkoon. Tarkista maku.
Labneh
Ainekset:
1 | kg | Turkkilaista jogurttia esim. Valio turkkilainen jogurtti |
3 | rkl | sitruunan mehua |
1 | rkl | suolaa |
1 | tl | mustapippuria jauhettuna |
2 | rkl | hienonnettua minttua |
oliiiviöljyä |
Valmistusohje:
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Laita siivilään kertakäyttöinen kuituliina ja kaada jogurttiseos lävikköön.
Anna valua. (8-14 h pehmeä, 24-48 h tuorejuustomainen, yli 48 h juustomainen labneh). Laita labneh tarjoilukulhoon ja valuta hieman oliiviöljyä päälle.