Karitsan paahtopaistia, Labneh-juustoa ja Kukkakaali-couscousia

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Lammas, riista

Karitsan paahtopaisti

Ainekset:

10 kpl Annerstedt Karitsan paahtopaisti
voita esim. Valio Eila® voi
timjamia
valkosipuliviipaleita
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje:
Sulata voi pannulla ja pyöräytä timjaminoksat sekä valkosipuliviipaleet kuumassa rasvassa. Lisää karitsan paahtopaistit ja ruskista kevyesti molemmin puolin. Nosta lihat vuokaan. Laita lihamittari paahtopaistiin ja paista 120-130 °C uunissa toivottuun kypsyysasteeseen (medium 58 °C). Anna levätä hetki ennen tarjoilua.

Kukkakaali-couscous

Ainekset:

1kgkukkakaalia
½kurkku kuorittuna ja koverrettuna
10-15 kplminitomaattia
1-2rklsavucurrytahnaa
2rkllehtipersiljahaketta
1-2rkllimen mehua
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Valmistusohje:
Ryöppää kukkakaalit miedossa suolavedessä ja jäähdytä. Aja cutterissa varovasti noin 2x2 mm hakkeeksi. Kuutioi kurkku. Sekoita currytahna, limemehu ja oliiviöljy keskenään. Lisää tahna, mausteet, kurkkukuutiot ja lehtipersilja varovasti joukkoon. Tarkista maku.

Labneh

Ainekset:

1kgTurkkilaista jogurttia esim. Valio turkkilainen jogurtti
3rklsitruunan mehua
1rklsuolaa
1tlmustapippuria jauhettuna
2rklhienonnettua minttua
oliiiviöljyä

Valmistusohje:
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita siivilään kertakäyttöinen kuituliina ja kaada jogurttiseos lävikköön. Anna valua. (8-14 h pehmeä, 24-48 h tuorejuustomainen, yli 48 h juustomainen labneh). Laita labneh tarjoilukulhoon ja valuta hieman oliiviöljyä päälle.