Jouluiset Lihapullat

Annosmäärä:
Pääraaka-aine: Raakapakasteet

Ainekset:

0.8kgHK Lihamureke, raakapakaste
0.6kgkananmunia keitettynä ja kuorittuna
lehtipersiljaa hienonnettuna
timjamia hienonnettuna
voita

Valmistusohje:
Sekoita sulatetun murekemassan joukkoon hienonnettu lehtipersilja ja timjami. Jaa massa noin 80 g painoisiksi paloiksi. Aseta jokaiselle palalle kananmuna ja muotoile lihapulliksi. Paista voissa. Tarjoa perinteisen makaronilaatikon ja puolukkahillon kanssa. Halutessasi pienempiä lihapullia, voit käyttää myös viiriäisen munia.

Makaronilaatikko

Ainekset:

1kgkeitettyä pitkää putkimakaronia
0.6ltäysmaitoa
0.12kgkananmunia
0.01kgsuolaa
0.01kgsokeria
mustapippuria
muskottipähkinää
korppujauhoja
voita

Valmistusohje:
Laita keitetyt putkimakaronit voideltuun uunivuokaan. Sekoita maito, kananmunat ja mausteet keskenään. Kaada munamaito vuokaan. Lisää pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Paista 175 °C uunissa 30 - 40 minuuttia.