Karitsan paahtopaistia ja Timjami-valkosipulikastiketta

Annosmäärä:

Karitsan paahtopaisti

Ainekset:

4kplKaritsan paahtopaistia
0.05loliiviöljyä
8kplvalkosipulinkynttä
4kpltimjaminoksaa
suolaa
pippuria

Valmistusohje:
Ruskista karitsan paahtopaistit oliiviöljyssä. Lisää valkosipuliviipaleet. Nosta paistit sekä valkosipulit sivuun ja hiero pintaan suola, pippuri, timjami ja ruskistettu valkosipuli. Laita paistit 100 °C uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpö on 52-54 °C. Anna paahtopaistien levätä folion sisään käärittynä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Timjami-valkosipulikastike

Ainekset:

0.2lHK Punaviinikastiketta
1rklvoita
0.5lpunaviiniä
4kplvalkosipulinkynttä
2kpltimjaminoksaa
2tlruokosokeria
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje:
Freesaa valkosipulit voissa. Lisää punaviini, timjami, sokeri ja mustapippuri. Hauduta n. 3 minuuttia. Lisää punaviinikastike ja kiehauta. Tarkista maku. Siivilöi ja tarjoa mehevän karitsan paahtopaistin kanssa.

Ruokaohjeeseen liittyvät tuotteet