Basilikatäytettyä kalkkunanrintaa

Annosmäärä:
Annoskoko: Kalkkuna 150 g, juurekset 120 g, kastike 100 g

Pääraaka-aine: Siipikarja

Erityisruoka: gluteeniton, kananmunaton, laktoositon

Basilikalla täytettyä kalkkunanrintaa

Annoskoko: 150 g

Ainekset:

0.8kgKariniemen Kalkkunan rintafileetä pakaste
0.2ltuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje:
Leikkaa kalkkunan rintafilee auki ja täytä basilikasilpulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Rullaa rinta kiinni ja kääri tiukasti kelmuun. Hauduta miedolla lämmöllä kanaliemessä noin 30 minuuttia. Nosta pois liemestä ja poista kelmu. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa paahdettujen juuresten ja glögikastikkeen kera.

Paahdetut juurekset

Ainekset:

0.2kgporkkanaviipaleita
0.2kg lanttukuutioita
0.2kgperunaviipaleita
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje:
Pyöräytä juurekset öljy-mausteseoksessa, levitä uunipannulle ja paahda +200 °C uunissa 20 minuuttia.

Glökikastike

Ainekset:

0.2lHK Punaviinikastiketta
0.2lglögiä
1 kplappelsiinin mehu ja raastettu kuori
10 kplkokonaista neilikkaa
1kplkamelitanko
2 kpltähtianista
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje:
Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja keitä kokoon niin, että 2/3 osaa jäljellä. Siivilöi ja tarkista maku.

Ruokaohjeeseen liittyvät tuotteet