Suomalaisten suosikkivihannes

Annosmäärä:
Annoskoko: 260 g
Pääraaka-aine: Makkarat

Pääraaka-aine: Lihavalmisteet

Ainekset:

15kgHK Sininen Lenkki® -makkaraa
5kgporkkanaa, lanttua, naurista, kyssäkaali, retikkaa
1.5kgherkkukurkkua
0.5kgsipulia
1.5kgraejuustoa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje:
Raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Suikaloi herkkukurkku ja silppua sipuli pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Halkaise HK Sininen Lenkki® -makkarat pitkittäin puolikkaiksi. Lado puolikkaat leikkauspinta ylöspäin Gn -vuokiin (n.10/vuoka). Jaa juuresseos vuokiin makkaroiden päälle.

Juustokastike

Ainekset:

0.6kgmargariinia
1kgvehnäjauhoja
6lmaitoa
juustoraastetta
muskottia

Valmistusohje:
Valmista maitokastike ja sekoita siihen osa juustoraasteesta sekä mausteet. Kaada kastike makkaroiden päälle (n. litra/vuoka) ja ripottele loppu juustoraaste päälle. Paista yhdistelmätoiminnolla 150 °C:ssa 20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ruokaohjeeseen liittyvät tuotteet