Suomalaisten suosikkivihannes
Annosmäärä:
Annoskoko: 260 g
Pääraaka-aine: Makkarat
Pääraaka-aine: Lihavalmisteet
Ainekset:
15 | kg | HK Sininen Lenkki® -makkaraa |
5 | kg | porkkanaa, lanttua, naurista, kyssäkaali, retikkaa |
1.5 | kg | herkkukurkkua |
0.5 | kg | sipulia |
1.5 | kg | raejuustoa |
suolaa | ||
mustapippuria |
Valmistusohje:
Raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Suikaloi herkkukurkku ja silppua sipuli pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Halkaise HK Sininen Lenkki® -makkarat pitkittäin puolikkaiksi. Lado puolikkaat leikkauspinta ylöspäin Gn -vuokiin (n.10/vuoka). Jaa juuresseos vuokiin makkaroiden päälle.
Juustokastike
Ainekset:
0.6 | kg | margariinia |
1 | kg | vehnäjauhoja |
6 | l | maitoa |
juustoraastetta | ||
muskottia | ||
Valmistusohje:
Valmista maitokastike ja sekoita siihen osa juustoraasteesta sekä mausteet. Kaada kastike makkaroiden päälle (n. litra/vuoka) ja ripottele loppu juustoraaste päälle. Paista yhdistelmätoiminnolla 150 °C:ssa 20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.